De beste tips om zorgeloos te reizen

Met de juiste planning heeft u voldoende tijd om te relaxen terwijl u reist. Op vakantie gaan moet natuurlijk één groot plezier zijn en met deze tips maakt u er zeker een zorgeloze reis van.

Bestel luchthavenvervoer

Als u luchthavenvervoer besteld dan komt een luchthaven taxi of airporttaxi u op het gewenste tijdstip ophalen. Het heeft veel voordelen, zo kunt u met een ontspannen gevoel naar het vliegveld reizen, zelfs als uw vlucht midden in de nacht is. Omdat taxichauffeurs veel kennis hebben over het verkeer en de route naar de luchthaven, zullen zij u helpen om ruim op tijd op de luchthaven te arriveren. Op deze manier heeft u voldoende tijd om uw bagage af te geven, eventueel in te checken, door de douane te gaan en naar de gate te lopen. Bovendien heeft u door het volgen van ons advies meer tijd voor leuke dingen, zoals een sportweddenschap plaatsen via bet777.be of een mooie roman lezen.

Pak uw bagage praktisch in

Allereerst de handbagage, houd er bij het inpakken rekening mee dat u bij de douane een aantal dingen moet laten zien. Zo mag u slechts maximaal tien vloeistoffen bij u hebben in uw carry-on, waarvan geen één vloeistof meer dan 100 ml mag zijn. Als u toiletartikelen heeft die bijvoorbeeld in een verpakking van 150 ml of 200 ml zitten, koop dan handige reisformaten die u zelf kunt vullen. Stop alle vloeistoffen bij elkaar in een transparant zakje en plaats ze boven in uw koffer of in een zijvak van uw tas.

Ten tweede moet u rekening houden met elektronica. Uw mobiele telefoon, laptop en camera zullen uit de bagage gehaald moeten worden bij de douane. Zorg er dus voor dat u deze gemakkelijk uit de bagage kunt pakken. Daarbij moet de laptop vaak uit de laptoptas of -hoes gehaald worden. Door handbagage praktisch te ordenen, bespaart u zichzelf een hoop moeite bij de douane en kunt u snel gecontroleerd worden. Indien mogelijk is het tevens beter om lage schoenen te dragen, schoenen tot over de enkels moeten vaak uitgetrokken worden.

Om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk in uw bagage past, is het handig om uw kleding op te rollen in plaats van te vouwen. Door kleine, strakke rolletjes van uw kleding te maken, zal er namelijk meer in uw koffer passen. Zorg er ook voor dat breekbare artikelen in uw bagage goed beschermd zijn, bijvoorbeeld door middel van een verpakking of door ze in uw kleding te rollen.

Uw reisdocumenten

Controleer vooraf aan uw reis welke documenten u nodig heeft, zowel voor de heen- als terugvlucht. Leg uw paspoort minimaal een dag van tevoren klaar, dit is namelijk één van de grootste boosdoeners waardoor mensen hun vlucht missen. Als u eenmaal op de luchthaven bent aangekomen, is het handig om uw boarding pass, paspoort en andere reisdocumenten bij de hand te houden, u zult ze vaak moeten laten zien.

Eten en drinken

Tijdens de vlucht is het eten meestal niet denderend, daarbij kan het behoorlijk prijzig zijn. Als u geen zin heeft om 4 euro voor een flesje water te betalen, neem dan een lege waterfles mee in uw handbagage. Let er op dat u deze niet gevuld meeneemt, want dan mag u hem niet meenemen langs de douane. Als u eenmaal langs de controle bent, dan kunt u de fles gemakkelijk in het toilet vullen zodat u voor de vlucht voldoende water heeft. Daarnaast is het geen slecht idee om wat snacks en lekkernijen van tevoren te kopen. Het is namelijk gewoon toegestaan om uw eigen eten mee het vliegtuig in te nemen, zolang het maar niet vloeibaar is.