De kentekencard

Sinds 2014 werd het kentekenbewijs vervangen door een kentekencard. Deze kaart moet je altijd bij je hebben als je rijdt. Maar weet jij waarom de kentekencard zo belangrijk is? Hieronder vind je alle info die je moet weten over de kentekencard!

Het belang van een kentekencard

Een kentekencard dient niet als versiering, maar is een nuttige kaart waar belangrijke gegevens opstaan. Je kan erop lezen wie de eigenaar is van de auto, je vindt er ook de meldcode die je nodig hebt voor je autoverzekering. Bij je kentekencard krijg je een tenaamstellingscode. Deze code bestaat uit 4 cijfers die je krijgt wanneer je je auto koopt en 5 cijfers die je op een formulier thuisgestuurd krijgt. Deze tenaamstellingscode is belangrijk en zal je dus nodig hebben als je je auto wilt verkopen, slopen, inruilen of uitvoeren. Het is wel belangrijk dat je deze tenaamstellingscode niet bewaart in je auto. Anders zou een dief zomaar je auto kunnen verkopen. Hou hem dus op een veilige plek. Een kentekencard heeft ook een beveiliging. Zo bezit de kentekencard een chip, waardoor hij minder gevoelig is voor fraude.

De kentekencard is verplicht

Als je autobezitter bent dan is de kentekencard sowieso verplicht. Daarmee bewijs je dus dat je auto daadwerkelijk van jou is. Nog niet iedereen heeft een kentekencard. Enkel als je vanaf januari 2014 een auto hebt aangeschaft krijg je er dus automatisch een. Als je nog geen kentekencard hebt kan je je kentekenbewijs laten inruilen voor een kentekencard. Omdat je kentekencard verplicht is, is het dus het makkelijkste om hem in je auto te bewaren. In je portemonnee kan je dan je tenaamstellingsbewijs houden. Het is best dat je deze apart houdt voor je veiligheid.

Goedkope autoverzekering

Bij een nieuwe auto hoort natuurlijk ook een goede autoverzekering. Maar hoe vind je nu de juiste autoverzekering voor je auto? Er zijn zoveel aanbieders dat het moeilijk wordt om te kiezen. Gelukkig kan je gaan naar autoverzekering afsluiten Overstappen.nl. Deze website heeft een duidelijk overzicht van de beste autoverzekeringen. Dat maakt het je makkelijk de prijzen met elkaar te vergelijken, zodat je meteen de goedkoopste verzekering vindt. Zo bespaar je jezelf uren opzoekwerk en weet je zeker dat je geen belangrijke details over het hoofd ziet.